vanaf
€ 789
• 8 dagen
• trektocht
• per auto
• per vliegtuig

Fietsroute Toscane

Van Lucca naar Chiusi

Als u maar één fietstocht in Italië maakt, of ook als u er ooit maar één maakt, zou het deze moeten zijn. In 6 dagen fietst u van Lucca dwars door Toscane naar Chiusi. Door de klassiek Italiaanse landschappen van Toscane die u herkent van die mooie kalenderfoto’s. Onderweg wachten u de mooiste tractaties die Italië u te bieden heeft: het Etruskische Volterra, het kleine Manhattan in Toscane, San Gimignano, het onvergetelijke Siena, het gezellige wijnstadje Montepulciano om te eindigen in een fijne agriturismo met een gastvrij onthaal. Vanuit Chiusi neemt u de trein terug naar Pisa of Lucca of u reist door naar Rome om nog een paar dagen te verlengen.

dag 1 aankomst in Lucca

Vanaf het treinstation of de luchthaven van Pisa reist u per bus naar Lucca. De dag van aankomst is het de moeite waard Lucca te bekijken, de stadsmuur rond te fietsen en te genieten van een pure Italiaanse sfeer.


dag 2 Lucca - Casciana Terme (55 km)

De eerste fietsdag begint rustig. U fietst over de dijk met een smal fietspad langs de Arno. Na ongeveer 20 km verlaat u de Arno en fietst u even tussen de bedrijfsterreinen door. Dan stijgt de weg en ligt de vlakte achter u. De drukte van het dal maakt plaats voor het Toscaanse heuvelland waarin u rustig omhoog fietst om via Lari in Casciana Alta aan te komen. Vandaar zijn het nog een paar km naar Casciana Terme. Er is een langere optie beschikbaar om van Lucca via Pisa naar Casciana Terme te fietsen (ca. 75 km.).


dag 3 Casciana Terme - Volterra (37 km)

Volterra is een pareltje onder de stadjes in Toscane, het ligt boven op de heuvel en heeft een mooi gaaf middeleeuws stadshart. Deze etappe is aan de korte kant zodat u ook tijd heeft voor de bezienswaardigheden in Volterra: Etruskisch museum, dom, antiek theater en een kasteel met uniek uitzicht over de streek. U ziet de tufstenen stad al van verre liggen bovenop een heuvel. De laatste 5 km bestaat uit een stevige klim waar u alle tijd voor heeft. Eenmaal door de stadspoort wacht u een gastvrij en comfortabel onderkomen in de historische binnenstad.


dag 4 Volterra - San Gimignano (32 km)

Deze etappe geniet u volop van het prachtige glooiende en kleurrijke Toscaanse heuvelland. Bij deze etappe heeft u de keuze: langs een prachtige rustige route waarvan een deel onverharde weg, of over de geasfalteerde hoofdweg, minder klimwerk maar meer autoverkeer. In beide gevallen bereikt u aan het einde van deze dag San Gimignano. Het Toscaanse stadje met zijn veertien torens en de mooie schilderachtige straten en pleinen. U overnacht middenin de historische kern.


dag 5 San Gimignano - Siena (38 km)

Vanuit San Gimignano fietst u eerst naar Poggibonsi. Ondanks de drukte van het dal volgt u vanaf hier een mooie route naar Siena. U fietst grotendeels over een vrijliggend fietspad. Via rustige landwegen komt u uiteindelijk in Siena aan. U doorkruist de stad richting het zuidoosten voor uw aantrekkelijke hotel in de buurt van Porta Romana.


dag 6 Siena - San Quirico d'Orcia (55 km)

Vandaag fietst u door de beroemde Crete Senesi. Het landschap is hier uitzonderlijk leeg en weids en bestaat vooral uit akkerland dat in ieder seizoen andere verrassende kleuren aanneemt. Na Asciano wordt het landschap groener en opent zich een fotogeniek landschap met cipressen, kapelletjes en schilderachtige borgo’s en fattoria’s. Het is fietsen door de beroemdste ansichtkaart van Toscane. Even buiten San Quirico kunt in een prachtige agriturismo bijkomen van deze fietsdag.


dag 7 San Quirico d'Orcia - Chiusi (58 km)

Na een overheerlijk ontbijt verlaat u de agriturismo en fietst u richting Pienza. Van Pienza naar Montepulciano is het veel klimmen en dalen. U fietst door een mooi, bosrijk en rustig stukje van Toscane met de mooiste stadjes. Na Montepulciano wordt u beloond met een bijna 10 km lange afdaling het dal van de Chiana in om vervolgens langs waterlopen en meertjes rustig naar Chiusi te trappen.


dag 8 reisdag

Vanuit Chiusi reist u per trein terug naar Pisa of Lucca of u reist door naar Rome voor een paar dagen verlenging.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief