Reisadviezen

Reisadviezen najaar 2021

Wanneer u een fietsarrangement bij ons boekt of al geboekt heeft kunt u op deze pagina recente en betrouwbare informatie lezen over reisadviezen en maatregelen mbt het coronavirus.

Reisadvies Zuid Europa
Het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken heeft heel Europa geel of groen gekleurd. Voor Europa geldt dat Oranje reisadviezen alleen nog zullen worden ingezet bij de aanwezigheid van speciale virusmutaties of andere calamitieiten.

Wie geen of geen volledig vaccinatiebewijs heeft en deze zomer en dit najaar in Europa reist, zal in de praktijk tijdens de vakantie regelmatig een test - PCR of antigeen - moeten kopen, in de regel in de apotheek verkrijgbaar, wel van te voren te boeken. Dit geldt met name bij bezoek aan musea en openbare gebouwen en restaurants die niet tot de geboekte accommodaties behoren.

Alle TRAP-bestemmingen worden op dit moment uitgevoerd (code geel of groen).

Het is belangrijk om zelf de ontwikkelingen te volgen op de volgende websites, o.a. in verband met test-verplichtingen en andere maatregelen per land die regelmatig wijzigen:

Voor Nederlanders : www.nederlandwereldwijd.nl
Voor Belgen : www.info-coronavirus.be

U kunt ook de reisapp van Buitenlandse Zaken downloaden en uw favoriete landen instellen. U krijgt dan automatisch een melding wanneer het advies gewijzigd is.

Wij adviseren verder ook zelf de volgende websites te raadplegen en in de gaten te houden o.a. in verband met test-verplichtingen en andere maatregelen per land:

BuZa

ANVR

Transavia

Allianz

Gelukkig beschikt de branche-vereniging ANVR, waarbij TRAP Reizen is aangesloten, over een goed team met een uitstekende directeur, Frank Oostdam, die regelmatig in het nieuws is met zeer nuttige informatie, voor u en voor ons als reisorganisator.

Informatie over dekking door Calamiteitenfonds:
Het Calamiteitenfonds stelt heel duidelijk dat een uitbraak van het coronavirus niet als een calamiteit kan worden beschouwd.
Calamiteitenfonds.

Informatie over reis- en/of annuleringsverzekering met betrekking tot coronavirus:
Verzekeringen.

reisadviezen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief