vanaf
€ 659
• 8 dagen
• trektocht
• per auto
• per trein

Villach - Venetië

Van Villach naar Venetië

In 8 dagen fietst u door de Alpen om te eindigen aan de kust van de Adriatische Zee en wel in Venetië. U doorkruist de aantrekkelijke regio's Friuli en Veneto, beide bekend om de culinaire kwaliteiten en de wijnen, u logeert zelfs in het Prosecco stadje Conegliano. Uw route gaat over zeer fietsbare paden langs rivieren, door dalen en over een oude spoorweg met een spectaculaire afdaling over de oude spoorbaan Canal del Ferro als entrée in Italië. Via de fietsroute Alpe Adria reist u van Noord naar Zuid en ziet, beleeft en proeft de verschillen in gastvrijheid, landschap en cultuur onderweg en in uw gastvrije en karakteristieke accommodaties en gastenverblijven. Als afsluiter kunt u tegen betaling kiezen uit één van de vele bijzondere fiets excursies van Slow Venice!

dag 1 Villach - Tarvisio (40 km)

Een rustige fietsdag waarbij u langs de rechteroever de Drau verder stroomafwaarts verlaat om via kleine weggetjes even later de Gail stroomopwaarts te gaan volgen. Bij het fietscafé verlaat u deze rivier om over te steken naar Arnoldstein vanwaar het laatste stuk langzaam omhoog gaat om bij Tarvisio de pas door de Alpen te passeren. Eerst nog fietspaden langs de hoofdweg, maar zodra u Italië binnenkomt verder over een prachtig fietspad helemaal tot in Tarvisio.


dag 2 Tarvisio - Venzone (60 km)

Vanuit Tarvisio gaat het verder richting het honderden meters lager gelegen vestigingstadje Venzone. Omdat u voor het grootste deel van de reis over een fietspad rijdt -aangelegd op een oude spoorbaan- verloopt de route heel geleidelijk, eerst iets omhoog, maar al vrij snel dalend met een helling van zo’n 2%.
Temidden van de Julische Alpen, door tunnels en hoog boven de rivier de Fella daalt u af langs kleine plaatsjes als Pontebba, Moggio Udinese en Carnia. Een ontspannen fietstocht naar Venzone waar het dal zich begint te verwijden en waar u overnacht.


dag 3 Venzone - Travesio (39 km)

Vanaf hier steekt u definitief de Tagliamento over en volgt u de voet van de zuid-oostelijke Alpen in zuid-westelijke richting. Eerst nog redelijk ruig met rechts hoge bergen en links een steeds wijdser wordend uitzicht, maar naarmate u de Alpen achter u laat wordt het landschap zachter: eerst bosrijk en later met steeds meer dorpjes, gehuchten en landerijen. Vanaf Valeriano gaat u naar het zuidwesten om vervolgens in Travesio uit te komen, de eerste grotere plaats sinds u in Italië bent. Hier wordt u dan ook op zijn Italiaans onthaald in een hartelijke agriturismo.


dag 4 Travesio - Conegliano (72 km)

Vanuit de Italiaanse regio Friuli fietst u deze etappe de Veneto binnen, een welvarende Italiaanse regio wat goed merkbaar is aan de toename van de bebouwing, meer wegen en ook verkeer. Geen verlaten spoorbanen maar genoeg mogelijkheden om over rustige wegen te fietsen. Conegliano is een echte oude handelsstad met een belangrijke markt en tegenwoordig bekend vanwege de Prosecco.


dag 5 Conegliano - Venetië (75 km)

Het einddoel van deze fietsvakantie is in zicht: Venetië. Nog een laatste vlakke etappe: eerst kronkelend door landbouwgebieden, daarna dwars door Treviso en vervolgens langs de Sile. Treviso is beslist één van de mooiste en rijkere steden van de Veneto wat te zien is aan de prachtige gebouwen, mooie pleinen en vele winkels. Via de Sile komt u bij de lagune waar u Venetië in de verte ziet liggen. Overnachting in Mestre.


dag 6 en 7 Venetië

Overnachting in Venetië (Mestre). 2 dagen logeren in een groene en rustige omgeving in een goed vier sterren hotel, weg van de massa en de drukte van Venetië, maar toch dichtbij. De bus naar het centrum van Venetië stopt voor de deur en u bent op loop- en fietsafstand van het treinstation.dag 8 reisdag

Terugreis per trein of per vliegtuig.Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief