vanaf
€ 739
• 8 dagen
• trektocht
• per trein
• per auto
• per Flixbus

Maastricht - Parijs

Van Maastricht naar Parijs

In 7 etappes fietst u van Maastricht naar Parijs. De route naar Parijs van Paul Benjaminse is al bijna een klassieker. Onbegrensd fietsen naar De Lichtstad heeft iets extra’s. Het is niet alleen een relatief korte route; de tocht leent zich ook uitstekend om het seizoen mee te openen of af te sluiten. Ook midden in de winter is er, zelfs bij regen of mist, zoveel afwisseling in het landschap, dorpjes en stadjes dat het een aantrekkelijke week fietsen betekent. De route begint in Maastricht waardoor het mogelijk is om via de Ardennen van ‘Lichtjesstad naar Lichtstad’ te fietsen.

dag 1 Maastricht - Herve (47 km)

Vanaf het station Maastricht fietst u eerst naar het oosten, het Limburgse heuvelland in, naar Gulpen om bij Slenaken de grens met België over te steken. Na enkele kilometers gaan we bij Hombourg een vrij liggend fietspad op tot aan Herve waar de eerste overnachting is op een boerenhoeve die even buiten het plaatsje gelegen is.


dag 2 Herve - Jeneffe (85 km)

Vanaf Herve vervolgt u het fietspad over de oude spoorbaan en komt u boven Luik uit, waar u met een sierlijke duik nog steeds langs het tracé van de trein midden in Chénèe uitkomt. Met het fietspad langs de Ourthe laat u vervolgens de stad achter u en fietst de Ardennen in tot aan Hamoir. Hier verlaat u de rivier om nabij Havelange te overnachten in een gastvrij B&B.


dag 3 Jeneffe - Nismes (80 km)

De volgende ochtend komt u via de ‘bierstad’ Ciney en bierabdij Leffe weer in het Maasdal. Ook op dit traject wordt een groot deel van de route gefietst op oude spoorbanen, waarvan inmiddels velen in de Ardennen zijn omgebouwd tot goede fietspaden. Na Dinant volgt u de Maas een tijd in zuidelijke richting om vlak voor de grens met Frankrijk via een prachtig trein-tracé door een wat minder bekend, maar prachtig stukje zuid-België, naar Mariënburg te gaan. Na landschappelijk een zeer gevarieerde dag eindigt u in een hotelletje in Nismes.


dag 4 Nismes - Rozoy sur Serre (70 km)

Het landschap verandert nu en u laat de Belgische Ardennen definitief achter u om via een betrekkelijk dun bevolkt en bosrijk gebied Frankrijk binnen te gaan. Ook hier weer een oude spoorbaan die u naar een kleine dorpsherberg brengt in Rozoy sur Serre.


dag 5 Rozoy sur Serre - Coucy le Chateau (75 km)

De eerste kilometers fietst u nog over de oude spoorbaan door de beslotenheid van het dal waarna een stuk komt dat uitgestrekt is en bekleed met graan- en koolzaadvelden. In de verte ziet u Laon al liggen. Eenmaal Laon gepasseerd wordt het landschap weer kleinschaliger en wisselen bos en veld elkaar af. Net als de eerste dagen in de Ardennen geen grote uitgestrektheid meer, maar kleinschaligheid en veel natuur.


dag 6 Coucy le Chateau – Verberie (65 km)

Wederom een dag dat u langs herenhuizen en kastelen fietst. U ziet het sprookjes kasteel van Pierrefond, oude vesting stadjes en andere sporen van het verleden in een landschap van bossen afgewisseld met sappige weiden en vruchtbare akkervelden.


dag 7 Verberie - Parijs (80 km)

Vandaag op naar hartje Parijs. Eerst vraagt u zich af waar u nu terecht bent gekomen, maar als u min of meer onder het vliegverkeer bent doorgegaan ligt er 30 km fietspad tot in het centrum van Parijs voor u. Onderweg kunt u op diverse punten even een indruk krijgen van de voorsteden, een marktje bezoeken of fietst u liever door om wat meer tijd te hebben in het uitgebreide ‘cultuurpark’ Parc de la Villette rondom de oude veemarkthallen van Parijs, om aan het eind van de rit wel bewust te stranden op een terras in het Parijse stadsgedruis.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief