vanaf
€ 839
• 10 dagen
• rondtour
• per auto
• per vliegtuig

Giro del Piemonte

Giro del Piemonte

Op deze 10 daagse reis fiets je een mooie ronde van 8 etappes van Turijn langs de Po in zuid-oostelijke richting door rijst- en wijnvelden, langs fruit- en boomgaarden om uiteindelijk weer in Turijn te eindigen. Stadjes als Alba, Barolo, la Morra, Bra, Cherasco, Saluzzo en Cavour, je doet ze allemaal aan. Stevig met eigen bagage op de fiets of comfortabel met bagagevervoer. Naar keuze blijf je nog een dag langer om naar de Venaria Reale te fietsen. Fietsen in Piemonte is thuiskomen in aantrekkelijk en smakelijk Italië. In de lente bloeien de orchideeën en kleuren de wijnranken felgroen. In de herfst is dit het land van kastanjes, eekhoorntjesbrood en witte truffels. Verwen jezelf na elke fietstocht met een heerlijk diner en een krachtige, verfijnde wijn uit de omgeving van Barolo. De rode Dolcetto smaakt bij vrijwel elk gerecht. De wijnkenner kiest de Barbera of natuurlijk een befaamde Barolo. Proost, op het heerlijke Italiaanse leven!

dag 1 Turijn - Crescentino (51 km)

Groene afwisselende en ontspannen route de stad Turijn uit. Je fietst door parken en langs de rivier de Po grotendeels over fietspaden met mooi uitzicht op de Basilica Superga boven Turijn. Daarna is het langs mais- en rijstvelden over vlakke landweggetjes en lokale wegen naar de typische agriturismo uit de Po-vlakte die allerlei soorten rijst verbouwt. En een welverdiend zwembad.


dag 2 Crescentino - Cortazzone (44 km)

Het fietsen door de groene heuvels gaat beginnen. ’s Ochtends steekt u de Po over, 's middags fietst u de glooiende heuvels van de Monferrato in. Ondanks de stevige hellingen, af en toe een pittige stijging van 7%, is het redelijksoepel fietsen in een van de bekende wijngebieden van Piemonte. U logeert even buiten Cortazzone in een agriturismo waar Rosa en Carlo goed voor u zorgen. Na de fietstocht regelt Carlo graag een bezoek aan een bijzondere Romaanse kerk.


dag 3 Cortazzone - Barolo (55 km)

Via de wijnstad Alba fietst u vandaag naar het hart van Piemonte, naar het plaatsje van wereldberoemde wijnen, naar Barolo. Vandaag ziet u tegen de hellingen van de steeds steiler wordende heuvels talloze wijngaarden en bossen op de steilste stukken. Samen met de vele kleine dorpjes en kastelen op de heuveltoppen vormen zij vandaag het decor van uw route. Grinzane Cavour, Castiglione Falletto, la Morra, een voor een trots bovenop een heuveltop.


dag 4 Barolo - Montforte (58 km)

Optionele rondrit vanuit Barolo door de Langhe. Via verharde wegen naar Monforte d'Alba, de moeite waard onder meer vanwege het Middeleeuwse centrum en de fraaie gotische kerk. Daarna is het klimmen door een bosrijke omgeving naar Bossolasco. Daarna via Roddino naar Serralunga d'Alba, het juweeltje uit deze streek. Daarna wordt het afdalen door een prachtig Italiaans landschap van wijngaarden en hooggelegen historische dorpjes, terug naar Barolo. Hier worden de belangrijke wijnen geproduceerd, de Barbera, Barbaresco en Barolo.


dag 5 Barolo - Cherasco (27 km)

Mooie route via la Morra, de hoofdstad van deze wijnstreek richting Bra en Cherasco. Een bijzonder middeleeuws stadje om intens te genieten van deze streek, neem de tijd voor een aantrekkelijk lunch of ga picknicken op de piazza del Belvedere met unieke uitzichten op het gebied van u de afgelopen dagen gefietst heeft. Via Rivalta en Pollenza verder naar Bra, een relatief steile afdaling. Het landschap verandert, agrarisch met uitgestrekte akkers. Een laatste klim naar het centrum van Bra of Cherasco waar u logeert.


dag 6 Cherasco - Saluzzo (67 km)

Vanuit Cherasco naar Saluzzo is ontspannen fietsen over vlak terrein tussen boom- en fruitgaarden met de bergen op de achtergrond. Een eerste traject in alle rust langs de bekende Po daarna meer stedelijke omgeving met af en toe oude boerendorpjes zoals Saffarda. Onderweg is de imposante Rocca van Cavour een van de toppers van deze tocht net als uw eindpunt, de BB met een grote parkachtige tuin.


dag 7 Saluzzo - Pinerolo (56 km)

Van Saluzzo naar Pinerolo is praktisch vlak fietsen, eerst rustiek langs de Po daarna via drukkere delen richting Cavour die met zijn uitstekende Rocca een van de hoogtepunten is van deze tocht samen met het eindpunt: de prachtig gelegen agriturismo middenin een een groot en bijzonder park op 2 km. van Pinerolo.


dag 8 Pinerolo - Turijn (59 km)

Vanuit het onderkomen fietst u eerst het mooie historische Pinerolo in met zijn prachtige paleizen aan de Piazza Vittorio, tevens thuisbasis van de bekende ruiterschool van de Italiaanse cavallerie. Daarna volgt een mooie tocht over het fietspad over de oude spoorlijn met op de achtergrond de Noord-Italiaanse Alpen. Via de zuidzijde van Turijn fietst u de stad weer binnen langs de Po, daar waar u ruim een week geleden gestart bent. Naar keuze blijf je nog een dag langer in Turijn om naar de Venaria Reale te fietsen (ca. 11 km.)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief