vanaf
• 9 dagen
• trektocht
• per auto
• per vliegtuig

Segovia en Castilië

Van Segovia naar Sigüenza

Trap terug in de tijd vanuit het charmante, historische Segovia, Unesco Wereld Erfgoed Site, dwars door het hart van ‘Castilla la Vieja’, het oude Castilië. Segovia is de stad met één van de mooiste gothische kathedralen ter wereld en een reusachtig Romeins aquaduct en één van de culinaire hoofdsteden van Spanje. Na deze opwarmer fiets je naar middeleeuwse plaatsjes als Pedraza en Sepulveda, die verbonden zijn door rustige landwegen, lavendel en zonnebloem velden. Naar keuze kan je vier etappes verlengen met een extra loop van circa 35 km, bijvoorbeeld door het nationale park Duraton vanuit Sepulveda, een brok natuur. Fietsen door deze regio betekent het authentieke Spanje ervaren, in Ayllon waar je 's avonds geniet van de tapas op het sfeervolle plein vol zuilengalerijen en in Sigüenza waar de trektocht een waardig einde krijgt.

Hotel in Segovia

Zeer mooi gelegen hotel midden in het centrum van Segovia aan het Plaza Mayor. Het vriendelijke personeel is zeer behulpzaam. De nette kamers zijn klassiek ingericht, ruim en allen voorzien van eigen sanitair.

Hotel in Collado Hermosa

Mooi landelijk gelegen hotel met rustieke uitstraling. Er is een wellness en een ruime tuin rondom. De kamers zijn eenvoudig ingericht met comfortabel meubilair en eigen sanitair.

Posada in Sepulveda

De fraaie posada is gevestigd in een adellijk huis uit de 11e eeuw aan de rand van het autentieke plaatsje met een bijzonder sfeervol plein op ca. 950 m. Schitterende klassieke patio, antiek meubilair in overvloed en een tuin met zicht op de oude kern van het dorp. Mooie kamers met historisch meubilair eigen badkamers, de meeste met bad. De oude toegangspoort van de posada met de immense houten deuren is een verhaal op zich. Gastvrouw Pillar runt hier het familie-erfgoed en kent de stad als geen ander. Restaurants op loopafstand in Sepulveda.

Hotel in Ayllon

Gunstig gelegen in het centrum van Ayllon. Recent gerenoveerd en met zorg ingericht hotel met moderne kamers voorzien van eigen sanitair.

Hotel in Riofrio de Riaza

Eenvoudig en gezellig ruraal hotel met eigen restaurant, omgeven door de natuur. Zeer vriendelijk personeel. De kamers zijn eenvoudig en comfortabel met eigen badkamer.

Ruraal hotel in Cogolludo

Gemoedelijk hostal in het centrum van Cogolludo met zeer vriendelijke ontvangst. Er is een restaurant met lokale gerechten. De kamers zijn eenvoudig maar sfeelvol en comfortabel en hebben privé sanitair.

Hotel in Sigüenza

Zeer sfeervol en charmant, door een familie gerund hotel in het centrum van het middeleeuwse Sigüenza, Ciudad del Doncel. De kamers zijn ruim, smaakvol en comfortabel ingericht met eigen sanitair. Veel van het oorspronkelijke meubilair in hout en steen is zorgvuldig gerestaureerd. Op loopafstand vindt u vele bezienswaardigheden. Er is een eigen restaurant met uitstekende service en aangename rust.


 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief