vanaf
€ 789
• 9 dagen
• trektocht
• per auto
• per vliegtuig

Segovia en Castilië

Van Segovia naar Sigüenza

Trap terug in de tijd vanuit het charmante, historische Segovia, Unesco Wereld Erfgoed Site, dwars door het hart van ‘Castilla la Vieja’, het oude Castilië. Segovia is de stad met één van de mooiste gothische kathedralen ter wereld en een reusachtig Romeins aquaduct en één van de culinaire hoofdsteden van Spanje. Na deze opwarmer fiets je naar middeleeuwse plaatsjes als Pedraza en Sepulveda, die verbonden zijn door rustige landwegen, lavendel en zonnebloem velden. Naar keuze kan je vier etappes verlengen met een extra loop van circa 35 km, bijvoorbeeld door het nationale park Duraton vanuit Sepulveda, een brok natuur. Fietsen door deze regio betekent het authentieke Spanje ervaren, in Ayllon waar je 's avonds geniet van de tapas op het sfeervolle plein vol zuilengalerijen en in Sigüenza waar de trektocht een waardig einde krijgt.

dag 1 Segovia-Collado Hermoso-Turegano (42 km of 78 km)

Deze fietstocht begint in het monumentale Segovia, in 1985 door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. Kleine landweggetjes in een mooi ruraal landschap brengen u naar het charmante dorp Collado Hermoso. U kunt stoppen bij het beroemde Koninklijk Paleis van San Ildefonso en de prachtige fonteinen en tuinen te bezoeken. Wij raden u aan om onderweg te eten in een van de vele uitstekende restaurants in Torrecaballeros. Aansluitend optioneel een rondrit de bergen in naar het kleine historische stadje Turegano, met een middeleeuws kasteel dat een bezoek waard is. Deze bijzondere burcht torent boven het dorp uit en binnen bevindt zich een vroeg romaanse kerk. Stop op het plein om te genieten van een aperitief of een heerlijke traditionele maaltijd.
42 km+36 km / Stijgen: 349 m+227 m.


dag 2 Collado Hermoso-Pedraza (32 km of 61 km)

In de ochtend fietst u door kleine dorpjes en bebost landschap naar de prachtig bewaard gebleven stad Pedraza met zijn middeleeuws kasteel. Dit wordt beschouwd als een van de mooiste ommuurde steden van Spanje en is een hoogtepunt van de reis! Daarna verkent u het platteland rond Pedraza. U komt leuke dorpjes tegen waar de tijd heeft stilgestaan. Overal heerst een landelijke sfeer met romaanse kerken in een prachtig landschap.
32 km+29 km / Klimmen: 227 m+250 m.


dag 3 Pedraza-Sepulveda en de Duraton Canyon (31 km of 68 km)

Vandaag fietst u van de voet van de heuvels naar de vlakten van Castilië. Deze route voert u door velden met zonnebloemen en tarwe. Uiteindelijk leidt de route naar het hooggelegen stadje Sepulveda, waar u kunt picknicken bij de natuurlijke bron of een duik kunt nemen in het kristalheldere water! Aansluitend kunt u een rondrit maken naar het spectaculaire hoogtepunt van uw reis, het natuurreservaat van de Duraton Canyon. Fietsend in de schaduw van de overhangende kliffen van de canyon langs de kronkelende rivier, ziet u hoog boven u tussen de populieren door, indrukwekkende roofvogels vliegen.
31 km+37 km/ Stijgen: 379 m+607 m.


dag 4 Sepulveda-Ayllon (40 km)

Rustige route van Sepulveda naar Ayllon. U komt langs verschillende kleine dorpjes zoals Boceguillas, Bercimel, Riahuelas en Santa Maria de Riaza, waar u de prachtige Iglesia de Nuestra Señora de la Natividad vindt.


dag 5 Ayllon-Riofrio de Riaza (53 km)

In Ayllon bestaat het middeleeuwse stadscentrum uit adellijke herenhuizen uit de 15e, 16e en 17de eeuw, een paleis en een elegante plein. Vanuit Ayllon begint een spectaculaire fietstocht door een uitgestrekt eikenbos en u ontwaart eigenzinnige dorpjes in rode steen die typisch zijn voor dit gebied. Bezoek de middeleeuwse stad Riaza, met zijn prachtige centrale plein, omgeven door zuilengalerijen met balkons en een imposante gotische kerk met Renaissance toren.
53 km / Stijgen: 942 m.


dag 6 Riofrio de Riaza-Campillo de Ranas-Cogolludo (75 km)

Na het beklimmen van de Quesera bergpas wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de provincie Guadalajara. Hier fietst u door een ander landschap met beboste valleien en af en toe een dorpje, met traditionele architectuur waarin unieke zwarte leisteen werd gebruikt. De rustige weggetjes dalen af naar de 'Tejera Negra Vallei' waar de sterren 's nachts helder schijnen, ver van alle lichtvervuiling. U zult onder de indruk raken van de betoverende dorpjes. Fiets langs slingerende landwegen, langs interessante steden als Tamajón en Muriel, met de kans om te zwemmen bij het stuwmeer van Beleña. De route brengt u naar Cogolludo waar u kunt genieten van het paleis en het prachtige hoofdplein en de uitnodigende restaurants met terras.
75 km / Stijgen: 1276 m.


dag 7 Cogolludo-Jadraque-Sigüenza (82 km + 38 km)

U fietst over ruime open vlaktes, en passeert vele kleine plateaus in het traditionele herderslandschap. Na een klim wordt u beloond met een fantastisch uitzicht op de omgeving en daalt u af naar de historische stad Jadraque, waar een imposant kasteel het landschap domineert. De tocht gaat verder over mooie landwegen van Jadraque naar Pelegrina, langs de zoete rivier "Río Dulce", die wegzinkt in een spectaculaire canyon, nu een beschermd natuurpark waar grote roofvogels gedijen. Neem de tijd voor een verfrissende duik in het kristalheldere water. Na een korte fietstocht vanaf hier bereikt u de indrukwekkende historische stad Sigüenza. Naar keuze aansluitende rondrit Sigüenza. De rijkdom van Sigüenza is bijna eindeloos: een echte onderdompeling in de geschiedenis! Ontdek het 5e eeuwse kasteel, de 12e eeuwse kathedraal, het bisschoppelijk museum, de middeleeuwse necropolis en de vele kerken en historische gebouwen. Een extra overnachting in Jadraque (39 km) of in Sigüenza is mogelijk.
82 km+38 km / Stijgen: 951 m+390 m.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief