vanaf
• 8 dagen
• trektocht
• per vliegtuig

Sardinië

Coast to coast op Sardinië

Deze zesdaagse fiets trektocht door het Noorden van Sardinië verenigt twee van de vele verlokkingen van het eiland: de fraaie kusten langs zee en het ruige, verstilde binnenland. U begint uw tocht met een ontspannen rit langs de Costa Smeralda, de ‘kust van smaragd’, waar de zee en de vele strandjes u makkelijk weten te verleiden tot een verfrissende duik en misschien een verkwikkend dutje in het warme zand. Vervolgens steekt u in een aantal dagen het eiland over naar de westelijke kusten. U komt daarbij langs de grillige rotsformaties, door de kurkbossen van de Gallura streek en de heuvels en weidse groene uitzichten van Anglona. Uw fietsdagen sluit u telkens af in een aantal van de meest interessante stadjes en steden van Sardinië, zoals Tempio Pausania, Sassari en Alghero, terwijl u overdag door het verlaten platteland van het eiland fietst en pauzeert in de verstilde dorpen.

dag 1 aankomst in Olbia

Reisdag naar Olbia, aansluitende transfer vanaf de luchthaven naar de eerste accommodatie in Cannigione, ca. 1 uur.


dag 2 Costa Smeralda rondrit (51 km)

Ontdek de schoonheid van de prachtige Costa Smeralda zonder de miljonairs. Fietsen door Cannigione naar Arzachena, dan omhoog de heuvels in van San Pantaleo en weer naar beneden naar de jetset plaats Porto Cervo. Zo komt u weer terug in Cannigione.
950 meter stijgen, 600 meter dalen


dag 3 la Maddalena rondrit (55 km)

Deze tweede fietsdag verkent u de kust en strandjes van La Maddalena, een archipel bestaande uit zeven grotere eilanden en zo’n 55 kleine eilandjes en de befaamde Costa Smeralda, de kust van smaragd. Vanuit Palau vaart u met de veerboot naar het hoofdeiland La Maddalena en de havenplaats van dezelfde naam met een fraai, historische centrum. Laat u verrassen: op diverse plekken kunt u uw tocht onderbreken voor een bezoek aan het strand en een duik in het prachtige, inderdaad smaragdgroene, water. U eindigt uw toer weer in Cannigione. 650 meter stijgen, 650 meter dalen


dag 4 Cannigione – Tempio Pausania (51 km)

Vandaag trekt u het binnenland in en waagt u zich aan de rotsachtige heuvels en de meren van Sant’Antonio di Gallura. Over de schaduwrijke hellingen met kurkeiken gaat u omhoog richting Calangianus, de ‘kurkhoofdstad’ en Nuchis. U eindigt de dag in Tempio Pausania. Het oude stadscentrum is voor een belangrijk deel opgebouwd uit donker graniet. Het grootste deel van de gebouwen dateert uit de 17de en 18de eeuw.
950 meter stijgen, 600 meter dalen


dag 5 Tempio Pausania – Castelsardo (49 km)

De tocht brengt u terug naar de kust via de ‘dramatische’ Valle della Luna (de Maanvallei) met zijn grillig geërodeerde granietrotsen. Vervolgens naar Castelsardo, een middeleeuwse stad gebouwd hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara met prachtige vergezichten op de Middellandse Zee. Bij helder weer zijn in de verte zelfs de bergen van Corsica te onderscheiden. Op de rots staat uittorenend boven zee de kathedraal van Sant’Antonio Abate. Castelsardo staat bekend als het centrum voor handwerk en oude ambachten. 550 meter stijgen, 950 meter dalendag 6 Castelsardo – Sassari (55 km/36 km)

U fietst kort langs de kust richting Lu Bagnu om daar landinwaarts te fietsen richting Nulvi en Osilo over de glooiende heuvels van de groene regio Anglona. U komt door Nulvi, bekend van een belangrijk religieus feest ter ere van Maria Hemelvaart waarbij met gigantische, rijkelijk versierde kandelaren wordt geparadeerd. Tenslotte naar Sassari, tweede stad van Sardinië, een levendige historische universiteitsstad met een middeleeuws hart en fraaie pleinen en paleizen. De kortere variant voert langer langs de kust. 1100 meter stijgen, 800 meter dalen of 600 meter stijgen 300 meter dalen


dag 7 Sassari – Alghero (44 km)

Vanuit Sassari fiets u over afgelegen weggetjes naar de van oorsprong Catalaanse vesting- en havenstad Alghero, ook wel ‘Klein Barcelona’ genoemd, een van de mooiste steden op Sardinië en de eindbestemming van uw reis. De stad is opgebouwd uit boterachtig zandsteen dat abrikooskleurig opgloeit in het licht van de ondergaande zon.
450 meter stijgen, 750 meter dalen


dag 8reisdag

Op deze dag reist u per transfer terug naar de luchthaven van Alghero.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief