vanaf
€ 529
• 8 dagen
• rondtour
• per vliegtuig
• per trein

Giro d'Umbria

Giro d'Umbria

Men zegt dat de Umbriërs van alle Italianen het meest gezegend zijn.Tijdens deze Giro gaat u ontdekken waarom. Gezegend zijn de kathedralen en de Benedictijnerkloosters zo kenmerkend voor deze streek. Gezegend zijn de vele bidkapellen gewijd aan Franciscus van Assisi. Gezegend is Assisi zelf met heerlijke provinciale atmosfeer, of majestueus Orvieto en zelfverzekerd Spoleto. Gezegend is ook de Umbrische keuken: de zwarte truffels uit Spoleto, heilig voedsel voor de gastronoom. Gezegend is het prachtige heuvelland van Umbrië, waar de Tiber door slingert. Gezegend is de fietser die dit bijzondere Italië in 6 machtige etappes leert kennen.

dag 1 Orvieto - Chiusi (59 km)

Afscheid van Orvieto met zijn prachtige kathedraal, afdalen over onverharde wegen naar de Chiana-vallei in en over golvende heuvels verder naar Chiusi, ooit de belang- rijkste stad van de Etrusken, nu een sfeervol centrum met een enorme onderaardse stad en een prachtig Etruskisch museum.


dag 2 Chiusi - Perugia (57 km)

Vanuit Chiusi naar Castiglione del Lago met perfect bewaarde middeleeuwse burcht. Hierna langs de noordoever van het Lago Trasimeno, een bijna Fries aandoend meer met donker water en brede rietkragen. Na het meer is het gedaan met het vlakke, na meerdere korte hellingen komt u uit in Magione met het schitterende kasteel Cavalieri di Malta, waarna de laatste glooiende kilometers volgen naar de hoofdstad van Umbrië, Perugia.


dag 3 Perugia-Assisi (26 km)

Korte etappe. Door de monumentale 3 Arci verlaat u Perugia en daalt u het brede dal van de Tiber in, die u oversteekt via een lange brug . Door de heuvels gaat het verder naar Assisi waarop u een steeds mooier uitzicht krijgt. Aan de voet van de heuvel waarop Assisi ligt, ligt de kapel Santa Maria degli Angeli. Hier begint het verhaal van Sint Franciscus. Een korte klim brengt u in de stad die u zal verbazen door zijn prach- tige bouwwerken, indrukwekkende hoeveelheid kunst en heerlijke sfeer.


dag 4 Assisi-Spoleto (54 km)

Waarschijnlijk de meest opmerkelijke etappe van de tocht met veel mooie en interes- sante stops. De eerste is Romeins Spello, schilderachtig stadje op een uitloper van de Monte Subasio: Romeinse toegangspoorten, triomfbogen en een versterkte akropolis met prachtig uitzicht. Hierna fietst u door typisch Umbrisch landschap naar Foligno, beroemd om zijn Piazza della Repubblica en de Piazza del Duomo. Dan volgt Trevi. De laatste stop is Spoleto waar ook wordt overnacht.


dag 5 Spoleto-Montecastrilli (40 km)

De laatste 2 etappes gaan door groen Umbrië. Met Acquasparta als aangename tus- senstop fietst u door uitgestrekte eikebossen afgewisseld door olijfgaarden heuvel op, heuvel af naar het landelijke Montecastrilli, waar wordt overnacht in een vriendelijk onderkomen, op en top Umbrië.


dag 6 Montecastrilli-Orvieto (62 km)

De laatste etappe heeft de meeste stijgingsmeters. ook in dit bosrijke gebied liggen de dorpen op de heuvelkammen en alle wegen leiden er naar toe. Het worden heerlijke tussenstops in Melezzole en Montecchio. De wereld wordt weer drukker in de Tiber- vallei als u Orvieto nadert, mooie afsluiting van de fietstocht.


dag 7 reisdag

Na het ontbijt kunt u nog een dag in Orvieto doorbrengen voordat de reis terug wordt aanvaard.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief