vanaf
€ 749
• 8 dagen
• bagagevervoer
• per auto
• per vliegtuig

Giro del Veneto

Giro del Veneto

Een 8-daagse fietsrondreis dwars door de Veneto vanuit Vicenza. Laat u verwennen door het rijke en soms weelderige land van de Veneto, het achterland van Venetië. In korte tijd beleeft u een grote afwisseling van landschappen. U fietst langs wijn- en graanvelden en door historische stadjes als Marostica, Bassano del Grappa, Asolo en Treviso. Maar ook langs de kust van de Adriatische zee, met een dagje eilandhoppen op de fiets over de eilanden in de Laguna di Venezia. En tot slot 2 dagen door een bijna Hollands landschap vanaf Chioggia terug naar Vicenza, met dijkweggetjes langs kanalen. U fietst langs de creaties van de grote Renaissance architect Andrea Palladio, de 'uitvinder' van moderne villa's en landhuizen. U bezoekt rijke en historische Italiaanse steden op stand als Vicenza, Padua en natuurlijk Venetië.

dag 1 Vicenza - Bassano del Grappa (42 km)

indrukwekkend ommuurd plaatsje met een plein waar ieder jaar een levend schaakspel wordt gespeeld (Partita a Scacchi). Rustige landweggetjes en fietspaden zijn een prettige eerste kennismaking met deze route. In Bassano heeft u voldoende tijd om het levendige en gezellige plaatsje in te lopen via de beroemde houten brug over de Brenta-rivier en een lokaal gestookte grappa te drinken van de familie Poli.


dag 2 Bassano del Grappa - Treviso (64 km)

Vandaag fietst u de lage heuvels van de Veneto in, via Asolo, dat bekend staat als “de parel van de provincie Treviso” en, vanwege de heuvelachtige omgeving, ook als “stad van honderd horizonten’. U sluit de rit af in het historische en sfeervolle Treviso, ook wel 'little Venice' genoemd. Treviso is de ‘fietshoofdstad’ van Italië. Nergens anders in het land speelt de fiets zo’n grote rol als vervoermiddel dan in deze stad. U zult ontdekken dat het goed toeven is een van de rijkste, maar minder bekende steden van Italië.


dag 3 Treviso - Mestre (45 km)

Vanuit Treviso is het relaxt fietsen over kronkelige landweggetjes en een deel over een prachtig en rustig fietspad langs de Sile. Onderweg is het genieten van natuur en cultureel erfgoed .'s Middags heeft u tijd om het altijd betoverende Venetië te bezoeken, makkelijk te bereiken vanuit Mestre per bus (30 min.) of per trein (10 min.).


dag 4 Mestre - Chioggia (22 km)

Vandaag neemt u 3x de boot en fietst over lange smalle eilanden met onderweg voldoende tijd om een duik te nemen in de Adriatische Zee of even van het strand te genieten. De eerste pont van Tronchetto naar het Lido, vervolgens van Alberoni naar S. Maria del Mare en als laatste van Pellestrina naar Chioggia. Op de eilanden fietst u langs het water, door vissersdorpjes en langs uitgestrekte natuurgebieden. Relaxt en voor fotografen een genot door het unieke licht in de lagune.


dag 5 Chioggia - Padua (61 km)

Het traject tussen Chioggia en Padua is gewoon boerenland, zoals je dat ook in Noord-Holland tegenkomt. Een sloot, sluizen en landerijen. Af en toe een villa van Palladio langs de Brenta en hier en daar een eenvoudig dorp met een bar, een kerk en een parkje om te picknicken. Aankomen in Padua door de stadspoort is uniek. Daarna is het genieten op een terrasje op het grote plein Prato delle Valle.


dag 6 Padua - Vicenza (47 km)

Een kortere laatste dag over smalle paadjes langs kanaaltjes en groene weides. U kunt of in de ochtend eerst de Basilica van Sant'Antonio bekijken of de wereldberoemde en unieke Scrovegni-kapel met de fresco's van Giotto om daarna op de fiets te stappen. Of u vertrekt vroeg in de ochtend om in Vicenza Palladio's hoogtepunten te bewonderen: Villa Rotonda, Teatro Olimpico en de Basilica Palladiana aan de Piazza dei Signori. Sinds 1994 staat Vicenza op de werelderfgoedlijst van UNESCO.Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen
Bekijk onze laatste nieuwsbrief