vanaf
€ 715
• 9 dagen
• rondtour
• per auto
• per vliegtuig

Veneto-Prosecco

via de Prosecco naar Venetië

Een 9-daagse fietsrondreis vanuit het plaatsje Rolle in de Prosecco naar Venetië. Laat u verwennen door het rijke en soms weelderige land van de Veneto, het achterland van Venetië. In korte tijd beleeft u een grote afwisseling van landschappen: over de 'strada del Prosecco' door de heuvelachtige wijnstreek, langs de oostrand van de Dolomieten naar het historische Bassano del Grappa en Marostica. Maar ook door een bijna Hollandse landschap, met dijkweggetjes langs kanalen en tot slot langs de kust van de Adriatische zee en de Laguna di Venezia. U fietst langs de creaties van de grote Renaissance architect Andrea Palladio, de 'uitvinder' van moderne villa's en landhuizen. U bezoekt rijke en historische Italiaanse steden als Vicenza en Treviso en natuurlijk Venetië waar u met fiets word opgehaald op het Lido om per privé boot naar Certosa te gaan. Een unieke ervaring.

dag 1 Rolle - Bassano del Grappa (58 km)

Na een heerlijke overnachting en een goed ontbijt start u met een ontspannen route door de Prosecco-heuvels naar het westen. Bij Bigolino en Covolo steekt u voor de tweede keer in deze reis de Piave over en via Possagno fietst u naar Bassano del Grappa langs de Brenta. Uw overnachtingsadres is net even buiten het stadje in een landelijke omgeving, nog een korte klim. Wederom een beloning: het wordt logeren op stand.


dag 2 Bassano del Grappa - Vicenza (40 km)

Vanuit Bassano fietst u via het bekende Marostica (Partita a Scacchi) weer de vlakte in om vroeg in de middag in Vicenza aan te komen. Tijd voor verdieping in de woonplaats van Palladio. Teatro Olimpico, Basilica Palladiana en de Piazza dei Signori zijn hoogtepunten van zijn werk. Sinds 1994 staat Vicenza op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


dag 3 Vicenza - Battaglia Terme (54 km)

U verlaat Vicenza aan de zuidzijde van de stad en volgt een prachtige fietsroute langs de Bacchiglione naar Padua. Deels over een vrijliggend fietspad en deels over kleinere wegen door de Colli Euganei, met onder andere Villa d'Este, het huis van Petrarca en twee Venetiaanse villa's. Het is maar 40 km naar Padua en dat geeft mooi de gelegenheid om ook deze stad te verkennen alvorens weer terug te keren op het punt waar het fietspad begint richting Battaglia Terme. In de agriturismo is het o.a. genieten van de goede wijnen en zelfs een Prosecco uit de Colli Euganei.


dag 4 Battaglia - Chioggia (49 km)

Van Battaglia Terme fietst u in oostelijke richting de vlakte in richting Chioggia. Zoals Benjaminse het in zijn beschrijving benoemt: "Vanaf Bovolenta fiets je langs de Bacchiglione die ook al vanaf Vicenza gevolgd werd, maar het water stroomt hier net zo hard als in de Amstel. Het traject tussen Battaglia en Chioggia is gewoon boerenland, zoals je dat ook in Noord-Holland tegenkomt. Een sloot, een sluisje, landerijen. Het gaat natuurlijk om Chioggia en het eiland hoppen, wat je wel met de fiets kan doen maar niet met de auto."


dag 5 Chioggia - Venetië (27 km)

Ontspannen dagje fietsen van Chioggia naar Venetië. Vandaag neemt u 3x de boot en u fietst over lange smalle eilanden die tevens de zeereep vormen naar het Lido. Onderweg tijd genoeg om af en toe een duik in zee te nemen. De eerste pont is van Chioggia naar Pellestrina, de tweede van Santa Maria del Mare naar Alberoni en de laatste bootrit is van het Lido naar Isola di Certosa waar u de komende 2 nachten verblijft.


dag 6 en 7 Venetië

Overnachting op Certosa, Venetië. 2 dagen logeren op een onbewoond eilandje in de lagune van Venetië betekent een Venetië leren kennen buiten de grote toeristische drukte. 's Ochtends een bezoek aan het San Marco of Giudecca en 's middags bijkomen in de tuin van het hotel. In 15 minuten vaart u naar het bedrijvige San Marco of naar het Lido. 's Avonds eet u in het hotel of vaart u per shuttle naar het Lido of Sant'Elena.


dag 8 Venetië - Treviso (45 km)

Boottranfer van Certosa naar Santa Lucia en per de trein naar Mestre of Treviso. Vanuit Mestre fietst u langs de Laguna waar u een laatste blik op Venetië heeft. Na kronkelige landweggetjes gaat het over een prachtig fietspad langs de Sile. Deze rivier is niet meer in gebruik voor het handelsverkeer, maar onderweg is het genieten van natuur en cultureel erfgoed.


dag 9 Treviso - Rolle (55 km)

Heeft u de auto geparkeerd in Rolle dan fietst u vandaag naar het eindpunt, heeft u een vlucht vanuit Treviso dan heeft u deze route op dag 1. Vanuit het sfeervolle Treviso fietst u richting de Prosecco-heuvels via kleine weggetjes naar Ponte della Priula waar je de Piave voor het eerst oversteekt. Via Refrontolo dwars door de wijngaarden is het stevig klimmen naar de heuvelkam waar Rolle op ligt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen